Jacob

Her kan du se hvad der sker for Jacob i 2010. Du kan også læse om 2009.
Teksten er skrevet så det nyeste altid står først, og herefter det tidligere på året. 

Mor arbejder på at få skrevet hvad der er sket mig siden påsken. 

Påsken

Skærtorsdag skulle vi op til Bedstemor til påskemiddag. Jeg havde selv mad med. Jeg skulle sove til middag i klapvognen. Men da det regnede og regnen slog på carportens tag var det ikke nemt at sove. Så det endte med at mor måtte gå en tur med mig rundt i Bredballe. Da jeg endelig faldt i søvn sov jeg kun 25 min og så var jeg klar til mere påskehalløj. Man skal jo nødigt gå glip af noget. Jeg havde legetøj med og legede med det mens de andre spiste. Da min sengetid nærmere sig kørte farmor, mor og jeg hjem til Farmor, så jeg kunne komme i seng. Far kom vist senere på aftenen.

Langfredag brugte vi en del af dagen på at pakke sammen og køre op til mormor og morfar.

Påskeferien starter

I slutningen af marts begyndte påskeferien. De første par dage var vi hjemme. Lisa kom på besøg en formiddag og far og jeg skulle også passe vores babysvømning. Vi kørte til Jylland onsdag før påske. Da farmor fik fri fra arbejde passede hun mig, så mor og far kunne komme en tur ned og træne i Fitness dk i Vejle og få købt en madras til min nye weekendseng mv.

Men ellers gik marts selvfølgelig også med at være sammen med min ven Alfred indimellem, gå til babysvømning hver mandag og være til den sidste omgang babysalmesang.

Tina på besøg

Palmesøndag d. 28. marts kom mors tidligere kollega Tina til eftermidddagskaffe. Jeg kunne ikke rigtigt huske hende, men hun havde været her i efteråret og der havde jeg fået noget tøj af hende og det skulle hun lige nå at se mig i, før jeg voksede ud af det. Hun synes selvfølgelig at jeg var sød og vi legede lidt sammen.

Farmor på besøg

Far begyndte at arbejde igen mandag d. 15. marts. Han startede selvfølgelig med at skulle en tur til Finland. Så mor og jeg skulle være alene hjemme. Far tog afsted mandag aften, da jeg gik i seng og skulle være væk et par dage. Mor skulle så sørge for indkøring af mig i Uglen og det ville Farmor gerne komme og hjælpe mor med. Så tirsdag d. 16 tog mor og jeg bussen ind på Hovedbanegården og hentede Farmor. Jeg sad i klapvognen og mens vi ventede på Farmor i forhallen og kom en udenlandsk journalist-studerende og spurgte om hun måtte tage et billede af os til en skole opgave. Det måtte hun selvfølgelig. Vi fandt Farmor i forhallen. Dvs. jeg faldt i søvn i klapvognen mens vi ventede. Vi gik ud og tog bussen hjem.

Farmor ville selvfølgelig gerne se sådan en flerbørnsdagpleje som jeg er startet i, og hun ville også gerne hilse på mine dagplejere.

Taxatur

Mandag d. 15. marts skulle mor cykle ud og aflevere mig i Uglen. Far har installeret en fin stol bag på mors cykel som jeg kan sidde i. (Ja, han har altså også installeret sådan en stol bagpå hans egen cykel, så vi herrer kan cykle sammen). Nå, men vi skulle til og afsted og så var mors cykel selvfølgelig punkteret. (Det var den også ugen før). Gode råd var dyre, for vi skulle være der kl. 10, så vi kune ikke nå at gå derud, for det ville tage 40 min. Mor greb mobilen og ringede efter en taxa. Dette her var en nød situation sagde mor. Vi skulle så have klapvognen med i taxaen, så vi kunne gå hjem. Taxaen kom næsten før vi nåede ud til vejen. Fint nok. Men for at klapvognen kunne gå ind i taxaen skulle den klappes sammen og det havde mor ikke prøvet før. Og midt i al panikken kunne hun ikke huske hvordan far plejer at gøre. Så taxamanden måtte holde mig mens mor løb ind efter brugsanvisningen, som hun heldigvis lige vidste hvor var, og så kunne vi få klapvognen klappet sammen og komme afsted til Uglen. Da vi jo ikke kunne have min autostol med, måtte jeg sidde på skødet af mor og være spændt sammen med hende i hendes sele. Nå, pyt, vi skulle jo ikke så langt så det overlevede vi begge.

Ammestop

I midten af marts, gad jeg ikke det der amning mere. Det er noget for pattebørn, og når man er stor nok til at komme i dagpleje er man ikke noget pattebarn mere, synes jeg. Mor var godt nok lidt tungnem til at forstå det. Men efter 3 aftener hvor jeg skreg og nægtede at blive ammet og det måtte opgives begyndte mor at fatte at jeg nok ikke gad mere. Så prøvede mor og far at putte det udmalkede mælk i min havregrød om morgenen. Men god morgen mand, hvor dum tror de lige jeg er??? Det kunne jeg da godt smage, og så nægtede jeg at spise havregrød, før de havde lavet en ny portion med sødmælk. Mor var vist godt nok lidt ked af, at jeg ikke vil ammes mere, men hun må acceptere at jeg nu er en STOR dreng, der kan drikke mælk af kop. Det var fint med amning da jeg var lille og det var jeg glad for, men livet må gå videre og man må udvikle sig. Det tror jeg også min mor har indset.

Claus på besøg

Lørdag d. 13. marts kom fars fætter Claus på besøg. Han skulle sove her til søndag og kom til aftensmadstid. Jeg var bare ikke rigtigt i humør den dag, og det havde ikke noget med Claus at gøre, men jeg var bare lidt ved siden af mig selv. Hvorfor ved jeg ikke.

Søndag morgen var jeg også i dårligt humør men efter en lur blev jeg i bedre humør. Far skulle til et løb, så han tog afsted. Claus blev her og mor, Claus og jeg gik en tur over på Sluseholmen for at vise Claus lidt rundt. Jeg hyggede mig i klapvognen. Da far kom hjem fra løb tog vi over på Fisketorvet og de voksne fik noget buffet inden Claus skulle med S-toget tilbage til Køge til noget bridge-halløj.

Lisa

Mor og far har fået en ide om, at de ikke vil være herhjemme hver aften, men engang imellem vil de ud om aftenen UDEN MIG!!! Jeg ved ikke hvem der har sat den idé i hovederne på dem??? Nå, men hvor om alt er, så synes de dog ikke jeg skal være alene hjemme mens de er væk. Så de vil ansætte en såkaldt barnepige. De har kigget på nettet og fundet en pige der hedder Lisa. Hun er 22 år og læser HA på handelshøjskolen på Frederikberg. Hun bor i Valby (den by Uglen også ligger i). Hun har passet børn før og endda en helt fra den var 2 mdr. Så tirsdag d. 9. marts skulle hun komme på besøg så vi kunne snakke med hende. Hun var rigtig sød, så mor og far besluttede hurtigt at ansætte hende. De næste uger kom hun på besøg ca. halvanden time hvor jeg legede med hende, mens mor lavede forskellige ting. Lisa og jeg gik også indimellem en tur med barnevognen eller klapvognen. Planen er, at mor og far vil til at gå til dans og så skal Lisa passe mig imens. Men også hvis mor og far skal i biografen eller lign. så kommer Lisa.

Ugle-start

Mandag d. 8. marts skulle jeg starte i Uglen. Vi skulle komme kl. ca. 9. Der var et par andre børn og deres forældre, så der var mange mennesker. Stine og Nora var startet ugen før og samme dag som mig skulle Gustav og Ramona også starte. (Oliwer og Zilan startede nogle uger senere og Isabella var bare på besøg et par gange om ugen de første måneder). Den første dag skulle vi bare være der en time.

Dagen efter skulle mor og far blive ude i køkkenet, men jeg gik med Bende (min primær dagplejer) ind i legeværelset. Men det synes jeg var noget pjat så jeg ”kaldte” på dem.

Om onsdagen skulle mor og far gå 15 min. Det blev jeg sur over. Så jeg skreg hele tiden. Hvad var det da for noget!!!! At efterlade mig der et fremmed sted, blandt fremmede børn og voksne!!!

Om torsdagen var jeg derude igen. OK, det kan åbenbart ikke være anderledes. Så jeg holdt op med at skrige lidt efter de var gået, så de fik lov til at være væk en 3 kvarters tid.

Om fredagen var jeg desværre blevet forkølet og fik lov til at blive hjemme. I øvrigt fars sidste orlovsdag. Så når det skulle være, var det vel ok at være hjemme ved ham inden han skulle begynde at arbejde igen.

Beøsg på Sluseholmen

Søndag d. 7. marts gik vi en tur på Sluseholmen og besøgte familien Glad. Emilie var blevet noget større. Jeg havde selv lidt legetøj med og hyggede mig på gulvet. Jeg fik også en lur på deres altan i min klapvogn. Vi gik hjem til aften, så jeg kunne nå at få min aftensmad.

Brunchbuffet på Vesterbro

Lørdag d. 6. marts ville mor og far gerne ud og spise noget der hedder Brunch. Underligt ord, og underlig mad. Vi gik derfor med klapvognen en tur på Vesterbro, hvor der ligger en restaurant hvor man kan få Brunch-buffet. Så der sad de så over middag (jeg skulle jo lige nå at sove før vi kunne komme afsted) og spiste en blanding af morgenmad og frokost. Ja, ja, hver sin lyst. Jeg fik lidt vand i en kop og glædede mig over at jeg havde fået min frokostmos inden vi gik.

Mormor og morfar på besøg 

Marts startede med at mormor skulle på kursus herovre på Sjælland d. 2. Morfar tog med og kom og besøgte os. Mormor kom da kurset på slut og de blev et par dage. Vi havde bl.a. mormor med en tur i Fields, da hun aldrig havde været der. Mor og jeg tog også mormor med på Fisketorvet en dag, hvor jeg sad i klapvognen. 

Besøg i Ølstykke

Fredag d. 26. februar om eftermiddagen skulle vi til Ølstykke og besøge fadder Stine og hendes familie. Vi kom til eftermiddagskaffe. Johanne på 3 var sød til at låne mig sit legetøj og lege med mig. Jeg fik også lov til at låne hendes puslebord og hendes trip-trap-stol da jeg skulle spise til aften. Det var sødt af hende. På et tidspunkt blev det dog lidt anstrengende at være i byen, så jeg fik lov til at få en lur i carporten, mens de andre børn legede (Valdemar havde en kammerat på besøg, så der var 4 andre børn). Efter aftensmaden kørte vi hjem, så jeg kunne komme i min egen seng. Men det var en god eftermiddag. 

Klapvogn 

Sidst i februar var det blevet tid til at begynde at se efter et nyt køretøj til mig. Så vi tog i Babysam.  og Ønskebørn og kiggede på klapvogn. I den slags forretningen kan man få lov til at sidde i en lånevogn mens ens forældre kigger på varerne. Det er ret smart. Det endte med at mor og far besluttede sig for at købe en Teutonia klapvogn i sort årgang 2009. Da den var fra sidste år fik vi den noget billigere. Men jeg er ligeglad for en sort klapvogn er vel en sort klapvogn om den så er fra 2009 eller 2010, også ved jeg jo af erfaring at 2009 er en rigtig god årgang 🙂 Mor og far købte så et fint myggenet der passer til vognen samt et meget fint regnslag der kan hænge på styret. Så nu er jeg fint kørende også når jeg sidder op. Hjulene er lidt kampvognsagtige, men så er jeg terrængående. Og så er de punkterfrie, så jeg slipper for at have lappegrej og pumpe med på tur.  

Sommerhus 

I uge 7 skulle vi på vinterferie. Så mandag d. 15. februar efter babysvømning pakkede mor og far bilen og så kørte vi til Jegum Feriepark. Det var ikke det bedste vejr og der lå en del sne. Vi gjorde holdt på en rasteplads, hvor mor og far købte mad og jeg fik en kop vand til min madpakke (rugbrødshapser med smør). Da vi hen på aftenen nåede frem til sommerhuset, havde der heldigvis været nogen og tænde for varmen, så jeg ikke behøvede at blive pakket alt for meget ind for at blive ammet og jeg behøvede ikke at sove i min kørepose for at holde varmen. Det var et meget fint sommerhus med tremmeseng, høj stol mv. 

De første dage fik vi til at gå med indkøb, gåture, kælketure og besøg i de må byer bla. På Henne Strand. Det blæste derude ved havet og jeg sad bare der i min barnevogn godt pakket ind i flyverdragt mv. Hvis det er en strandtur som alle folk taler om skulle være så fantastisk, ja, så må nogen hjælpe mig med at se det fantastiske i det, for det var svært at få øje på. Godt nok var nogle ude at kælke på stranden mv, men alligevel!!. Vi var også oppe at gå rundt om et fyrtårn en dag. 

Om torsdagen kørte vi til Esbjerg. Mor og far skulle i Fitness DK for at træne. Det var snevejr så det var godt de skulle træne indendøre. Jeg fulgtes med dem rundt i træningscenteret. Jeg sad på min kørepose og havde lidt legetøj at beskæftige mig med. Bagefter kørte vi ud i et indkøbscenter. Jeg tog en lur i barnevognen mens mor og far spiste. Efter en shoppetur kørte vi hjem til sommerhuset igen. 

Fredag var vi også på en lille udflugt til en turistet lille by. Til aften kom mormor og morfar. De kom med toget til Varde og så hentede far dem der. 

Lørdag morgen kom farmor, bedstemor og besse Else. De havde morgenmad med. Vi skulle fejre mors fødselsdag. Efter morgenmaden kørte vi til Henne Strand og gik en tur og jeg fik en kælketur. Besserne trak mig afsted, det var sjovt. Efter frokosten spillede de voksne et spil og så spiste de boller, lagkage og småkager. Da jeg havde fået min aftensmad gik jeg i seng. 

Om søndagen gik nogle af de voksne en tur. Jeg blev i sommerhuset med mormor og  morfar og tog en lur. Mormor begyndte at gøre rent. Efter frokost tog mormor og morfar toget hjem og de andre gjorde lidt rent før de kørte hjem. 

Efter den sidste rengøring om mandagen kørte vi hjem, så jeg kunne nå babysvømningen om eftermiddagen. 

Uglen

Vi havde fået brev fra kommunen om, at jeg kunne få plads i en helt ny flerbørnsdagpleje i Valby der skal hedde Uglen. D. 8. februar var vi så inviteret til åbent hus derude, hvor vi kunne se lokalerne, hilse på dagplejerne mv. Vi cyklede derud. Da vi ikke havde fået cykelstole på mors og fars cykler endnu, spændte vi løbevognen efter fars cykel. Det var meget hyggeligt ude i Uglen og de havde noget spændende legetøj. Jeg forelskede mig en træ-feje-maskine-bil. Mor og far sad i en sofa og jeg sad på gulvet og legede, men holdt alligevel lidt øje med hvad der skete omkring mig. Efter en time tog vi hjem igen. 

To dage efter skulle vi til individuelt møde i Uglen med to af dagplejerne og deres chef (tilsynsførende pædagog). Vi skulle være derude kl. 9. Vi kørte derud i god tid, så jeg kunne nå at falde i søvn i barnevognen inden mor og far gik til møde. Efter en lille halv time begyndte en mand at banke is af ude ved barnevognen og jeg vågnede. Men så fik jeg lige prøvet en af deres nye høje stole i Uglen og fik lidt bolle og frugt. Maden fejler vist ikke noget derude. Mor og far synes det hele lød så godt, at de gerne vil have mig passet derude, så de sagde ja tak til pladsen. 

Ikea-tur 

Tirsdag d. 9. februar var det blevet tid til en shoppetur. Vi kørte ud i Ikea. Jeg sad i indkøbsvognen og kiggede rundt på alle de møbler og småting de dog har i det store hus. Der kan vist bo mange mennesker derude. Vi købte lidt legetøj til mig og andre småting, men ikke de store ting. 

Sightseeing 

En søndag kørte vi ind til Langelinie, som det kaldes og gik en tur. Vi så en lille figur ude på en stor sten. Den er vist meget berømt for der stod en del mennesker og kiggede på den. Ja, der holdt ligefrem flere busser derude. Vi gik langs kajen og ind til slottet hvor Dronningen bor. Der gik nogle vagter rundt og afløste hinanden. Det så vi lidt på, før vi gik videre og på tilbagevejen så skuespilhuset, Nyhavn mv.  Til sidst gik vi lidt rundt på Kastellet. En rigtig sightseeing tur i Hovedstaden.  

Dyrehaven

Lørdag d. 6. februar trængte vi til lidt frisk luft. Vi kørte derfor ud i noget der hedder Dyrehaven. Det lignede bare en stor park med nogle træer, men langt om længe fik vi øje på nogle dyr. Det var mange mennesker der var ude at kælke og nogle gik på træplader. Mor og far kaldte det at de stod på ski. Sjovt så det i hvert fald ud. Jeg sad trygt og godt nede i løbevognen i min kørepose. Det var koldt, men jeg kunne godt holde varmen. Jeg tog også en lur på et tidspunkt. Vi så også en mand på ski med en slæde efter sig, og på den stod kassen fra en gammel barnevogn. Så der var en baby der fik en ski/slæde-tur. 

Boel test 

Den 5. februar kom Charlotte (min sundhedsdame) forbi for at se til mig. Når man er 8. mdr. skal man til noget de kalder Boel-test. Charlotte forberedte mor og far på, at det ikke var sikkert jeg ville bestå, for jeg var jo lige blevet 8 mdr. Men sikke noget snak. Jeg bestod selvfølgelig i første forsøg og Charlotte syntes endda jeg var meget hurtig. Så jeg kan både høre, se, gribe og reagere som man skal. Min vægt mv. var også fin. Hun snakkede også med mor og far om at sikre vores hjem så jeg ikke kan komme galt når jeg bliver mere mobil. 

Eget værelse

I løbet af januar havde mor og far ryddet ”mit” værelse for sager og ragelse og havde sat mine sager der ind. Selv min seng kom pludselig derind. Så torsdag d. 28. januar sov jeg for første gang i mit eget værelse alene en nat. Det var nu alligevel rart at få lov til at sove i fred og ro uden mors og fars sovelyde. Der var købt billeder, legetæppe, wall-stickers mv til mit værelse så det er faktisk rigtigt hyggeligt, og jeg kan godt lide at være derinde. 

Vejning igen igen 

Da jeg snart fylder 8 mdr og min sundhedsdame derfor kommer på besøg igen igen, skulle jeg lige vejes. Det ordnede far og jeg d. 28. januar til åbent hus hos sundhedsplejen. Jeg vejede denne dag 10,854 kg. 

Fars orlov 

Januar var jo også fars første orlovs mdr. Jeg troede al hans tid skulle gå med at være sammen med mig, men han var en aften i biffen og se en film, en lørdag til ølbrygning på Nokia, begyndte til tango på Nokia hver onsdag ved aftenstid. En lørdag bagte han rugbrød, men de blev ikke helt gode, så det gjorde han kun en gang (desværre). Men han fik da tid til at vi fik en herretur i Fields (for at købe gaver til mor og gadget til os selv) 

Mors fødselsdag 

Tirsdag d. 26. januar havde mor fødselsdag. Jeg forstod ikke rigtigt hvad det betød og hvorfor det skulle fejres, men far og jeg stod op og gik i bad og så kørte vi til bageren efter rundstykker. Far fandt nogle mega store flag frem og så blev der dækket bord mv. Endelig kom mor op og mor og far spiste rundstykker. Bagefter fik mor en masse gaver som far og jeg havde købt og indsamlet hos forskellige. Mor fik bla. En nummerplade til min barnevogn og et horostop over mig. Jeg fik lov til at lege med båndene. Senere på formiddagen kom Alfred og hans mor (Anne), fadder Stine og Nanna med den navnløse pige der den dag blev 5 uger. De havde også gaver med. Det var godt Alfred og far var her, for der var godt nok mange mødre i stuen på engang. De spiste rundstykker og  kanelsnegle og jeg ved ikke hvad. Godt man kunne få en lur indimellem. Om eftermiddagen gik mor og far og mig en tur på Fisketorvet. Mor og far fik lyst til noget varmt at drikke, så vi gik på café. Jeg fik lov til at komme ud af flyverdragten, men havde glemt at få bukser med, så jeg var på cafe i skjorte, strømpebukser og uldsokker. Men pyt, festligt skal det jo være når man fejre fødselsdag. Bagefter købte vi en lille lagkage mv i Føtex og i BR købte vi 100 bolde jeg kan lege med. Vi gik hjem i solnedgangens skær. Til aften kom Nadia. Jeg troede hun kom for at fejre mors fødselsdag, men det viste sig at mor og far skulle noget (vist i teateret), så da de havde spist gik mor og far og Nadia og mig var alene hjemme. Nadia fik mig puttet, men jeg ville ikke have noget af det mælk mejeriet havde leveret til en SUTTEFLASKE. Det var slet ikke mig, så Nadia opgav efter nogle minutter, hvor jeg pænt havde taget sutteflasken i munden men uden at drikke af den. 

Livas navnefest

Søndag d. 24. januar skulle vi tidligt op. Vi skulle nemlig til Jylland over til Farmor, hvor kusine Liva skulle holde navnefest for familien. Navnefest er så vidt jeg forstod en barnedåb bare uden kirken. Vi kom lidt før de andre gæster, så jeg lige kunne nå at spise frokost før det væltede ind ad døren. Der var en masse jeg kendte. Og så der Liva der selvfølgelig og så faster og onkel Frank. (Dem fra de varme lande). Liva var meget interesseret i mig. Selvfølgelig – jeg er jo en flot og lækker fyr. Jeg havde også taget det pæne tøj på i dagens anledning. Hun skulle jo ikke være flov over sin fætter. Det blev en lang dag. Da alle gæsterne var gået, spiste jeg aftensmad inden vi kørte hjem til Teglholmen igen. Vi fik også vores julegaver med hjem, så dem hyggede vi os med at pakke ud mandag formiddag. 

Løbevogn

I starten af januar kørte mor, far og jeg ud til Ordrup for at købe en løbevogn til mig. Det var egentlig fars julegave fra mor. Vi købte en flot rød vogn og købte et kit med, så den kan laves om til cykeltrailer. Far var ved at samle den da vi kom hjem og jeg var meget interesseret i hjulene, for det kan jo dreje rundt. 

Glad pige

Søndag d. 17. januar skulle vi over på Sluseholmen og se den lille Glad pige. Hun var født d. 22. december, så hun var ikke stor. Hendes storebror Tobias var heldigvis hjemme så det ikke gik op i prinsesse snak det hele. Vi var der et par timer og gik så hjem igen. Vi havde også Tobias løbevogn med, for den skulle han jo have tilbage. Det var meget hyggeligt alt sammen, og pigen og jeg fik hver en ammetår om eftermiddagen. Jeg har skåret ned i de der ammemåltider, da jeg får mos til frokost og aften og lidt A38 med frugtmos i om eftermiddagen. 

Far til salmesang

Onsdag d. 13. januar startede salmesang op igen efter juleferien. Da far jo var hjemme ville han gerne med op og se hvad det var for noget mor og jeg brugte onsdag formiddag på. Vi fulgtes selvfølgelig med Alfred og hans mor så det var en hel deligation der drog afsted fra Teglholmen den dag. Det viste sig desværre også at være sidste gang Lars stod for salmesang. Derefter blev han syg og sagde op, så resten af de gange vi var til salmesang var det 2 præster der stod for det og det var så ikke helt så godt som når Lars stod for det. Far var den eneste far der var med denne onsdag. Far er ikke så god til det med salmer osv. så han var kun med denne ene gang. De andre gange gik vi bare selv eller fulgtes med Alfred og Anne. 

Fitness

Lørdag d. 9. januar skulle jeg absolut slæbes med over i Fitness dk her i Sydhavnen. Der var åbent hus og mor og far skulle meldes ind. Da far kendte lederen af centeret fra tidligere fik vi lov til at springe køen over og komme ind på hendes kontor og blive meldt ind. Fredag d. 15. januar skulle både mor og far have lagt træningsprogram. Det blev lavet sådan at far skulle kl. 14 og mor kl. 15, så jeg måtte med mor der over med far hjem. Men det gik og så kunne de komme i gang med træningen. Et par gange i januar var jeg med dem ovre for at træne. Jeg lå og legede på gulvet med mine legesager mens de trænede og måtte finde mig i at blive flyttet med rundt til de forskellige maskiner. Så jeg følte næsten også jeg trænede.Fredag d. 21 januar skulle mor og jeg så prøve mor/babyhold i Fitness dk. Vi fulgtes med Alfred og hans mor Anne. Det var hyggeligt nok at følges med Alfred. Mor og Anne skulle lave gymnastik. De skulle bl.a. træde op og ned af en skammel (Step hed det vist). Hvor åndsvagt altså. Derefter lavede de forskellige øvelser. Alfred og jeg forsøgte at lege med vores legetøj, men det var ærlig talt lidt svært at koncentrere sig, for der var meget høj musik og der var en del bastoner i. En lidt større pige forsøgte også at kravle hen over mig på et tidspunkt. Altså for et tapernakel. Da de var næsten færdige blev det altså Alfred for meget så han begyndte at brokke sig og det kan jeg F…. godt forstå. Sikke skønt det var, da de endelig var færdige og vi kunne komme hjem. Mor var hjemme i bad og det var også lige før jeg skulle have vasket den oplevelse af mig. Mor og Anne var dog enige om da de gik hjem at det ikke var noget for dem, så jeg slap for den slags prøvelser senere. 

Babysvømning på Frederiksberg

Tirsdag d. 5 januar stod far op før mig. Det var noget underligt noget når han nu har orlov og ikke skal på arbejde. Han var væk et par timer. Da han kom hjem fortalte han, at han havde været på Frederiksberg for at få os meldt til babysvømning der. Restpladserne blev ”solgt” fra kl. 6, og man kunne komme i kø fra kl. 5.45. (Mor og far havde mellem jul og nytår været oppe hos Babysam i Vejle og stået i kø for at komme på udsalg når det åbnede, men de havde ikke købt noget, så jeg tvivlede på vi fik noget ud af det). Far havde fået nr. 68 i køen, så der var ikke de store chancer for, at vi fik en plads, men sørme jo. Vi fik en plads på Rokkerne mandag kl. 15 – 15.25. Herligt!! Vi skulle starte mandag d. 11. januar, og sæsonen varer helt til d. 10. maj. Omklædningsfaciliteterne (tror jeg nok det hedder) er noget bedre på Frederiksberg end de der i DGI-byen og vandet ligger også for sig selv, så rigtigt godt far stod tidligt op og fik en plads til os. 

Mormor og morfar på besøg

Mandag d. 4. januar kom mormor og morfar på besøg, mens mor var hos sportsfyssen. De havde lidt legetøj med til mig, men jeg fyldte jo også 7 mdr. denne dag. Mor var lidt forvirret for hun læste at hendes arbejdsplads var blevet købt af konkurrenten. Hvad det så end betyder. I praksis betød det vist ikke det helt store i første omgang. Til aften kom viceværten og han bankede og skruede lidt i radiatorerne og så kom der endelig varme igen og jeg kunne få huen af i stuen 🙂 Da morfar skulle noget tirsdag formiddag og mor også havde en aftale, endte det med, at far skulle køre med morfar og mormor og jeg skulle passe lejligheden. De var ikke væk så længe og jeg sov noget af tiden, så det klarede vi fint mormor og jeg. Mormor og morfar tog hjem igen tirsdag aften. 

Uden varme

Om søndagen synes mor og far at nu skulle der til at være varme på, så de skruede helt op for varmen, men lige meget hjalp det. Det viste sig at 2 radiatorer i lejligheden slet ikke kunne varme, 2 kunne delvist varme og 1 kunne varme normalt. Heldigvis virkede gulvvarmen i badeværelset så man kunne blive skiftet uden at fryse. Da vi ikke kunne få fat i viceværten gik vi en tur over på Fisketorvet, hvor der var søndagsåbent, så her fik vi købt en varmeblæser. Den kunne varme stuen så meget op, at vi ikke frøs, men jeg skulle stadigvæk have hue på indendøre, fordi mor og far var bange for jeg skulle bliver for kold. 

Hjem til Teglholmen

Lørdag d. 2. pakkede vi bilen og tagboksen og kørte hjem til Teglholmen, hvor Alfreds mor havde været sød at kigge efter vores lejlighed. Turen hjem var noget hurtigere end turen over til Jylland, så Jylland må have flyttet sig på plads hen over julen og nytåret. Jeg synes vi skulle holde et par små pauser undervejs, så jeg sørgede for både at lave i bleen og blive sulten på vejen. Da vi kom hjem kastede vi sagerne ind i lejligheden og tog over for at købe lidt ind, for der var ikke rigtigt noget i huset. Der var også noget koldt i lejligheden så der blev lukket op for varmen. Eller det sagde mor og far i hvert fald at de gjorde, uden at kunne mærke det store til det. Men det var nu dejligt at komme hjem til sig selv igen. Ude godt, men hjemme bedst. 

Nytårsdag

Vi sov alle længe. Efter morgenmaden tog Bedstemor og Besse Else hjem. Ved middagstid skulle de andre se noget musik i fjernsynet. Mor kaldte det for ”nytårskoncert fra Wien” og sagde det var en nytårstradition. Jeg så noget af det, da der var mange fine blomster mv. at kigge på. Resten af tiden lå jeg og legede på mit legetæppe under fjernsynet i stuen. Senere gik mor, far og jeg en tur ned i byen for at se om der var lavet noget mor og far kaldte for ”nytårsløjer”. Det var generelt en træt dag hvor alle virkede trætte. Mor og jeg faldt i hvert fald i søvn inde i stuen på et tidspunkt hvor jeg skulle spise. Da de voksne havde spist gik jeg i seng. Det var noget med at de skulle se en bestemt mand tale i fjernsynet, og det gad jeg i hvert fald ikke spilde min tid på.

Share
  • Seneste indlæg

  • Sider

  • Kategorier

  • Arkiver

  • Kommentarer

  • RSS Nyheder

Valid XHTML 1.0 Transitional